Тъмна стая

от Георги Тенев

Тъмна стая
от Георги Тенев
Постановка: Георги Тенев
Глас: Деница Даринова
Режисьор: Мирослава Гоговска
Участват: Весела Бабинова
Тъмната стая е пространството, където всеки сваля маските и остава такъв, какъвто е. Едно лично поле, в което не можеш да излъжеш никого, най-малко себе си. Драматургът и съ-режисьор на постановката Георги Тенев взима тази метафора като база и нататък експериментира смело с реакциите и емоциите на актьорите Весела Бабинова и Явор Бахаров.

Техните репетиции са по-скоро част от процеса, в който се създава и доразвива сюжета, а не просто предварителна подготовка и заучаване на текста.
Темата на тази пиеса е една от големите слабости на 21 век – воайорството. Защото днес тъмната стая не може да съществува самостоятелно, тя има нужда от наблюдатели. Тенев създава спектакъл, близък до риалити форматите с емблематични цитати от сериали и телевизионен дублаж. Окото на големия брат гледа двамата герои, докато водят опасна игра на прелъстяване и власт в затвореното пространство на тъмната стая, където играта прераства в насилие и страх, от които няма връщане назад. Докато сериалите и риалити форматите опростяват човешкия характер и го вкарват в познати схеми, постановката дава нова гледна точка за живота в телевизионния сандък. Какво се случва вътре? Отговорът със сигурност ще ни изненада.

проектът се реализира с финансовата подкрепа  на Министерство на културата
 

02 / 943 38 90
14.00 - 19.00 ч.
почивен ден - неделя
Comments System WIDGET PACK