Симфония от кадри: музикалният свят на театъра и киното

MYX’D е камерен ансамбъл, представящ музиката на нашето време, работейки със съвременни творци от различни жанрове, стилове и култури. Създаден през 2020 г. от музиканти, обединени от страстта си към изкуството, съставът се стреми да изгради жизнена и приобщаваща общност, в която всички са добре дошли да изследват света на новата класика.
През 2021 г. ТР СФУМАТО е домакин на дебютния концерт на ансамбъла — мултимедийния спектакъл „В тишината“. Този театър на звука, сътворен специално за състава от известния български композитор Асен Аврамов и режисиран от Борис Радев, бележи началото на редица новаторски и експериментални участия. Две години по-късно, на 18 юни 2023 г., в 19:00 ч. MYX’D се завръща на сцената на „Сфумато“ с нов концерт, посветен на театралната и филмовата музика.
В „Симфония от кадри: музикалният свят на театъра и киното“ ансамбъл MYX’D и Стоян Караиванов (бандонеон) ще изпълнят произведения от популярни театрални постановки и съвременни български филми. Програмата включва музикални селекции от „Паола и лъвовете“, „Червено и черно“, „Шекспир като улично куче“, „До последния каприз“ и др.
Специален акцент пада върху творчеството на Асен Аврамов, който е композитор във фокус в 54-то издание на „Софийски музикални седмици“. Ще прозвучи музика и от Рая Шопова, Калин Николов и Веселин Веселинов-Еко.
Концертът се организира със съдействието на Национален фонд „Култура“.

02 / 943 38 90
14.00 - 19.00 ч.
почивен ден - неделя
Comments System WIDGET PACK