Предстои фестивалът "Малък сезон" 2019

Предстои фестивалът "Малък сезон" 2019


СКЪПИ НАЙ-МЛАДИ КОЛЕГИ ОТ ВСИЧКИ ИЗКУСТВА,
 
            Обръщаме се към вас с Покана за участие в предстоящия „Малък сезон“, който ще се проведе от 26 юни до 5 юли 2019 г. и е посветен на 30-годишнината от създаването на ТР „Сфумато“.
            Вече две десетилетия „Малък сезон” е най-иновативният творчески фестивал в България. Замислен като „търсачка” на нови креативни идеи на най-младите от всички изкуства – приведени в действие и търсещи условия за осъществяване и финализиране, „Малък сезон” продължава да бъде верен на своята мисия. Нашата амбиция е да го превърнем в свръхнаситена на събития и идеи европейска творческа работилница.
            Представяме си десет дни, наситени с артистични акции от всички изкуства, възпалени от страстта да събираш и съхраняваш уникалното в своя малък свят и да го пренасяш в контекста на голямата европейска цивилизация.
            Акцент върху уникалността на съдържанията. Акцент върху българската идентичност на нашето европейско приобщаване.
            Очакваме и ще поощряваме интересни, собствени креативни идеи, задвижени въпреки отсъствие на условия и сигурност, които могат да бъдат показвани и незавършени на етап от процеса.
            Не изключваме и словесни защити на бъдещи проекти, остроумно и артистично анонсирани пред младата публика на нашия фестивал.
            Търсим артисти със свой поглед, собствен глас, неповторим език, които следват своите замисли и видения – и правят. Да правим е нашата единственa възможна антикризисна програма, нашият пир по време на чума, нашата любов по време на холера, нашата Мисия.
            „Малък сезон“ освен творческа борса е и място на срещата и това, за което отдавна мечтаем вече се случва – не просто ние да пътуваме по света, а артистичният свят да идва в София, да участва в „Малкия сезон“ на Сфумато.
            Международната програма на фестивала ще включва гости с представления и ателиета от Норвегия, Франция, Люксембург, Австрия, Италия и Словения. Темите на ателитата са актьорски техники, танц и импровизация, хореография, физически и вокален пърформанс, драматургия, критическо писане, проектно писане и теорияЖелателно е да заявите своя интерес към някое от ателиетата още с подаване на заявката за участие в Малък сезон 2019 г.
            В края на всеки фестивален ден ще се провежда неформална свободна дискусия за представленията, акциите, четенията и ателиетата от деня с авторите и участниците в тях.
            Целта е инициирането на диалог, който спомага развитието на работата им. Участието в дискусията е неотменен елемент от представянето на проектите в програмата на фестивала.
 
            Право на участие имат млади професионалисти и студенти от висшите училища за изкуства.
           

            Формуляр за участие можете да изтеглите оттук.
 
             Заявки за участие се приемат до 14 юни /петък/ при Данислава Томова – тел.: 944 01 27 и моб. 0894453671t.r.sfumato@gmail.com; придружени от описание на проекта /концептуално и техническо/ и творческа биография на  участниците.

 
Очакваме ви
 
Маргарита Младенова и Иван Добчев – създатели и ръководители на ТР „Сфумато”;
Стефан Иванов – изпълнителен директор на „Малък сезон“
Ясен Василев – изпълнителен директор на „Малък сезон“
Данислава Томова – координатор
и целият екип на „Сфумато”



 
 
Всички новини