Постановката „Мъртвешки танц“ празнува 100 представления на сцената на „Сфумато“

Постановката „Мъртвешки танц“ празнува 100 представления на сцената на „Сфумато“

Днес, 30 май, постановката „Мъртвешки танц“ по текст на  шведския драматург и писател Юхан Аугуст Стриндберг се играе за 100-ен път на сцената на Театрална работилница „Сфумато“. Постановката и адаптацията е на режисьора Маргарита Младенова.
За тези сред ценителите на театралното изкуство, които все още не са успели да видят представлението, могат да му се насладят днес от 19.00 в ТР „Сфумато“.

На сцената в ролите на съпрузи великолепно си партнират Владимир Пенев и Светлана Янчева. Военният математик Едгар (Владимир Пенев) и съпругата му Алис, бивша актриса (Светлана Янчева), са се вкопчили в смъртната хватка на любовта-омраза. Адът им продължава вече 25 години, предстои да отпразнуват сребърната си сватба. В спектакъла, който започва и завършва в брачното ложе, в полумрака на сцената - а на моменти и в пълна тъмнина, зад тюлена черна завеса, героите воюват с хапливи саркастични реплики, обвинения, лъжи, заплахи, интриги.

Постановката е отличена с награди “Аскеер 2007” за водеща мъжка роля на Владимир Пенев, за водеща женска роля на Светлана Янчева, за костюмография на Даниела Олег Ляхова. Има номинации за “Аскеер 2007” за най-добро представление и за “Икар 2008” за главна женска роля на Светлана Янчева. Печели “Икар 2008” за главна мъжка роля на Владимир Пенев; награда от МФ на малките театрални форми, Риека, Хърватия 2001 г. за главна мъжка роля на Владимир Пенев; награда от МФ на малките театрални форми, Риека, Хърватия 2001 г за поддържаща мъжка роля на Цветан Алексиев; награда от МФ на малките театрални форми, Риека, Хърватия 2001 г за оригинална музика на Асен Аврамов; награда от Зимния театрален фестивал "Сцена, палитра, слово", Пловдив 2016 г. за най добър спектакъл; награда от Зимния театрален фестивал "Сцена, палитра, слово", Пловдив 2016 г. за женска роля на Светлана Янчева.
Всички новини