Номинации Малък сезон 2018г.

Номинации Малък сезон 2018г.

Номинации Малък сезон 2018

Завърши един от най-интересните и качествени „Малки сезони“ през последното десетилетие, показателен с:
- повече лаборатория (ателиета; театрализирани четения на най-нови български пиеси; дебати и обсъждания; перформативни идеи в процес на постигане).
- участие на над 200 млади български творци от всички изкуства и впечатляваща група драматурзи, режисьори и актьори от Италия, Германия, Австрия, Испания, Гърция, Литва, Австралия.
- изключително активен и инициативен водещ екип от препоръчители и координатори, подкрепен от кръг доброволци от Театралната академия.
- високо професионална, компетентна и отговорна работа на цялото „Сфумато“ по организацията, синхрона и обгрижването на всяка от петдесетте акции в сложната машина на „Малък сезон“.
- интелигентна, отворена за срещи и събития публика (4400 зрители) на цялата свръхинтензивна фестивална програма.
- засилено медийно отразяване на фестивала.
- важни за перспективата на „Сфумато“, на целия български театър и новата българска драматургия отворени дискусии, които настояват за по-активно участие на „правещите“ – режисьори и актьори – в създаване на креативни общности.
- натрупване на идеи и форми за партньорство, възникнали в срещите и неформалните разговори, - ценен „резерв“ за следващите издания.

Предстоящата 2019 г. е емблематична както за „Малък сезон“ (той става на 20 години), така и за големия сезон – „Сфумато“ навършва 30 години.
Предвиждаме по-точни формули, които да превърнат „Малък сезон“ в единствен вход към големите сезони на ТР „Сфумато“.

Номинации 2018

1. Виктор, инспириран от "Франкенщайн" на Мери Шели
Компания DISPENSABARZOTTI - Италия, режисура Алесандра Вентрела,
с участието на Рикардо Калабро, Консуело Джирети и Роко Манфреди

2. 11:27 (единадесет и двадесет и седем)
режисьор Елица Йовчева, с участието на Александър Евгениев, Елена Иванова, Славена Зайкова, Цветан Пейчев
театрален експеримент върху авторски текстове на участниците.
Имаме готовност да предоставим пространство за доработване на проект „Настане вечер“ (режисьор Весела Василева, с участието на Явор Борисов, Никола Мутафов и Мак Маринов), който бе показан в работен вариант.
Маргарита Младенова
Иван Добчев


Проектът „Малък сезон 2018“ се осъществява с финансовата подкрепа на Министерство на културата и е част от Календара на културните събития на Столична община за 2018 г.
Всички новини