МАЛЪК СЕЗОН 2018

МАЛЪК СЕЗОН 2018

СКЪПИ НАЙ-МЛАДИ КОЛЕГИ ОТ ВСИЧКИ ИЗКУСТВА,

Отново сме пред прага на нашия „Малък сезон“, който ще се състои от 25 юни до 5 юли.
Вече почти две десетилетия „Малък сезон” е най-иновативния творчески фестивал в България. Замислен като „търсачка” на нови креативни идеи на най-младите от всички изкуства – приведени в действие и търсещи условия за осъществяване и финализиране, „Малък сезон” продължава да бъде верен на своята мисия и през 2018 година. Нашата амбиция е да го превърнем в свръхнаситена на събития и идеи европейска творческа работилница. Това европеизиране започна още през изданието на нашия форум в 2016 година, а в предстоящите 2018-2019г. съвпада с поемането от София на домакинството на европейското председателство.
„Малък сезон” 2018 ще бъде вдъхновяван от гениалната метафора на Йордан Радичков за Ноевия ковчег, където ние всички сме длъжни да събираме и пренасяме през Времето трохите от нашия въшкав, сиромашки животец. Представяме си десет дни, наситени с артистични акции от всички изкуства, възпалени от страстта да събираш и съхраняваш уникалното в своя малък свят и да го пренасяш в контекста на голямата европейска цивилизация.
Акцент върху уникалността на съдържанията. Акцент върху българската идентичност на нашето европейско приобщаване.
Очакваме и ще поощряваме интересни, собствени креативни идеи, задвижени въпреки отсъствие на условия и сигурност, които могат да бъдат показвани и незавършени, на етап от процеса.
Не изключваме и словесни защити на бъдещи проекти, остроумно и артистично анонсирани пред младата публика на нашия фестивал.
Търсим артисти със свой поглед, собствен глас, неповторим език, които следват своите замисли и видения – и правят. Да правим е нашата единствено възможна антикризисна програма, нашият пир по време на чума, нашата любов по време на холера, нашата Мисия.
„Малък сезон”, освен творческа борса е и място на срещата и това, за което отдавна мечтаем започва да се случва – не просто ние да пътуваме по света, а артистичният свят да идва в София, да се включва в „Малкия сезон” на Сфумато.
 
Право на участие имат млади професионалисти и студенти от висшите училища за
изкуства след II курс.
 
Заявки за участие се приемат до 15 юни /петък/ при Данислава Томова – тел.: 02/ 944 01 27 и моб. 0894453671; sfumato1@box.net1.bg; придружени от описание на проекта /концептуално и техническо/ и творческа биография на участниците.

Формуляр за участие можете да намерите тук.

Свободен вход за зрители за 95% от акциите.
 
Очакваме ви!
 
Маргарита Младенова и Иван Добчев – Създатели и ръководители на ТР „Сфумато”;
Недялко Делчев – Изпълнителен директор на „Малък сезон”;
Стефан Иванов - препоръчител;
Ясен Василев – препоръчител;
Данислава Томова – координатор
и целият екип на „Сфумато”.
 
Всички новини